Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ναυτικός Όμιλος Λήμνου: Τμήμα παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων για πρώτη φορά στο νησί
ikteo limnou
Ναυτικός Όμιλος Λήμνου: Τμήμα παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων για πρώτη φορά στο νησί
02.10.2020 | 20:41

Ναυτικός Όμιλος Λήμνου: Τμήμα παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων για πρώτη φορά στο νησί

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το πρώτο τμήμα ενηλίκων παράκτιας κωπηλασίας στο νησί της Λήμνου δημιούργησε ο Ναυτικός Όμιλος του νησιού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου πρωτοπόρος και για την ανάπτυξη της παράκτιας κωπηλασίας στο νησί μας , δημιούργησε το πρώτο τμήμα ενηλίκων παράκτιας κωπηλασίας στο νησί της Λήμνου.

Για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με το συναρπαστικό αυτό άθλημα, οι εγγραφές έχουν ανοίξει, το τμήμα έχει δημιουργηθεί και αναμένεται να ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Με τη συνδρομή των προπονητών του ΝΟΛ, αλλά και τη χρήση όλων των υποδομών του Ομίλου, οι ενήλικοι εκγυμναζόμενοι μπορούν να νιώσουν τις συγκινήσεις που προσφέρει ένα εντυπωσιακό άθλημα όπως η παράκτια κωπηλασία. Σε ένα κλίμα φιλικό, παρεῒστικο, οι συμμετέχοντες μπορούν καθημερινά, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, να γυμνάζονται στο γυμναστήριο, αλλά και να κωπηλατούν στον πανέμορφο Ρωμέικο Γιαλό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκμάθηση πάνω σε ειδικά κωπηλατικά μηχανήματα, ενδυνάμωση στο γυμναστήριο μέσω του ειδικού εξοπλισμού που προμηθεύτηκε ο ΝΟΛ για την δημιουργία του τμήματος αυτού και φυσικά κωπηλασία στην ανοιχτή θάλασσα. Είναι καλοδεχούμενοι όλοι, ενήλικες με ή χωρίς αθλητικό υπόβαθρο, εξοπλισμένοι μόνο με την καλή τους διάθεση καθημερινά απογεύματα και Σάββατο πρωί στις εγκαταστάσεις του ΝΟΛ. (Τηλ. επικοινωνίας 6970237438, 2254024813)

Σύντομες πληροφορίες

Η Παράκτια κωπηλασία ή coastal rowing αποτελεί την extreme εκδοχή της Ολυμπιακής κωπηλασίας. Εδώ οι αθλητές δεν κωπηλατούν σε ήρεμα νερά αλλά στην ανοιχτή θάλασσα (rough water) από οποιαδήποτε παραλία υπάρχει πρόσβαση, και είναι αγώνισμα για όλες τις ηλικίες. Ο κωπηλάτης της παράκτιας κωπηλασίας δεν αρκεί να έχει καλή τεχνική και φυσική κατάσταση, αλλά θα πρέπει να διαθέτει πολύ καλό προσανατολισμό, να ξέρει να κωπηλατεί σε όλους τους καιρούς και να γνωρίζει βασικές αρχές ασφάλειας στη θάλασσα. Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλλο και το επίπεδο φυσικής κατάστασης, ο καθένας μπορεί να γυμναστεί κωπηλατώντας. Η κωπηλατική θεωρείται από τις πιο ασφαλείς ασκήσεις για τους εξής λόγους: Είναι impact free, που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις από το σωματικό βάρος και τους κραδασμούς που δημιουργούνται εξαιτίας τους. Γυμνάζει ταυτόχρονα όλους τους μυς, σε όλο το εύρος τους. Η αντίσταση της άσκησης είναι ανάλογη της δύναμης, δηλαδή όσο πιο πολύ δύναμη βάζεις τόσο πιο δύσκολη γίνεται. Η επιλογή του ρυθμού γίνεται από τον ίδιο τον ασκούμενο, ανάλογα με τη διάθεσή του».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018