Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Αναζητείται λύση πριν καταρρεύσει το Χριστοδουλίδειο (audio)
pame boreio aigaio

Λήμνος: Αναζητείται λύση πριν καταρρεύσει το Χριστοδουλίδειο (audio)
27.07.2020 | 21:38

Λήμνος: Αναζητείται λύση πριν καταρρεύσει το Χριστοδουλίδειο (audio)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Το ζήτημα της αποκατάστασης και αξιοποίησης του Χριστοδουλίδειου Μεγάρου επανέφερε στο προσκήνιο ο Όμιλος Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Νήσου Λήμνου «Ανεμόεσσα», με νέα επιστολή που απέστειλε στους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς.

Μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου η πρόεδρος του Ομίλου κ. Φωτεινή Ετμεκτσόγλου, ανέλυσε το θέμα ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις της «Ανεμόεσσας» ως προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναφορικά με το επιβλητικό κτήριο του Ρωμέικου Γιαλού, τονίζοντας πως στόχος του Ομίλου είναι να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης και ανάδειξης του ζητήματος ώστε να υπάρξει ένα άμεσο αποτέλεσμα.

Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πρόταση του Ομίλου είναι η παραχώρηση του κτηρίου στο υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου αυτό να καταστεί το νέο μεγάλο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού, λέγοντας συγκεκριμένα πως μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει αφενός μεν τη σωτηρία του κτηρίου ενώ θα συμβάλει και στην ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Λήμνου.

Ακούστε όλα όσα είπε η κ. Ετμεκτσόγλου στον FM 100:

 
Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018