Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αργυρό βραβείο για το μέλι της Λήμνου στο 11ο Φεστιβάλ Μελιού!

xaritakis wide

Αργυρό βραβείο για το μέλι της Λήμνου στο 11ο Φεστιβάλ Μελιού!
10.12.2019 | 17:58

Αργυρό βραβείο για το μέλι της Λήμνου στο 11ο Φεστιβάλ Μελιού!

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ένα ακόμη βραβείο προστέθηκε στη συλλογή της εταιρείας «Honey Hasapis», αυτή τη φορά από το 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 6 έως 8 Δεκεμβρίου 2019, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στόχος της μεγαλύτερης εκδήλωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της μελισσοκομίας, στην οποία φέτος τιμώμενη ήταν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης.

Περισσότεροι από 300 μικροί Έλληνες παραγωγοί (πολλοί από τους οποίους νέοι και γυναίκες μελισσοκόμοι) παρουσίασαν τα προϊόντα τους ενώ για πρώτη φορά διεξήχθη διαγωνισμός γευσιγνωσίας μελιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέλι της «Honey Hasapis» κατάφερε να διακριθεί με αργυρό βραβείο στην κατηγορία θυμαρίσιο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το εν λόγω μέλι ήταν το μοναδικό από τη Λήμνο που βραβεύτηκε ενώ από τη Μυτιλήνη βραβεύτηκε ένα μέλι με χάλκινο βραβείο.

Κριτές του διαγωνισμού ήταν καθηγητές από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018