Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός : Δεύτερο lockdown στη βόρεια Αγγλία
pame boreio aigaio

Κορονοϊός : Δεύτερο lockdown στη βόρεια Αγγλία
31.07.2020 | 12:31

Κορονοϊός : Δεύτερο lockdown στη βόρεια Αγγλία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

"North in lockdown 2" και ο "Lancashire Hotspot" οι πηχυαίοι τίτλοι σήμερα στη Daily Mirror και στη Sun μετά την αυστηρότερη επιβολή περιορισμών σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ (Greater Manchester) και στις κομητείες του Λανκασάιρ και του Γιορκσάιρ.

Η Daily Mirror αναφέρει ότι η απόφαση να σταματήσουν να επαφές ανάμεσα σε δύο οικογένειες στο εσωτερικό των σπιτιών τους λήφθηκε μετά από διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους δήμαρχους και τις ηγεσίες των τοπικών δήμων.

Η Sun σημειώνει ότι ενώ οι νέοι “ασυμβίβαστοι περιορισμοί” – όπως τους χαρακτηρίζει η εφημερίδα - θα επηρεάσουν εκατομμύρια ανθρώπους στη βόρεια Αγγλία, η κυβέρνηση είχε το “δικαίωμα να ενεργήσει επειδή θα ήταν καταστροφικό να χαλαρώσουμε και να σπαταλήσουμε τις προσπάθειες του πανεθνικού εγκλεισμού”.

Το εβδομαδιαίο περιοδικό The Spectator υπογραμμίζει ότι τα δεδομένα για την πανδημία του κορονοϊού που αφορούν την περιοχή του Greater Manchester συνιστούν "ζοφερή ανάγνωση", αλλά αναρωτιέται ο συντάκτης γιατί οι κάτοικοι της περιοχής είχαν μόνο τρεις ώρες στη διάθεσή τους για να προετοιμαστούν για την αλλαγή.

Το περιοδικό εξάλλου αμφισβητεί τη γενική φύση των περιορισμών, δεδομένου ότι υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με συγκεκριμένους δήμους. "Γιατί οι άνθρωποι στο Στόκπορτ θα πρέπει να αλλάξουν τα σχέδιά τους, επειδή υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Όλνταμ", αναρωτιέται ο συντάκτης του περιοδικού The Spectator.

Η Βρετανία  ανακοίνωσε την Πέμπτη 846 νέα κρούσματα της COVID-19, καταγράφοντας την υψηλότερη ημερήσια αύξηση τον τελευταίο και πλέον μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης δείχνουν ότι το ημερήσιο σύνολο ήταν τελευταία υψηλότερο στις 28 Ιουνίου, με 901 νέα κρούσματα. 

Παράλληλα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες που θα φθάνουν στη Βρετανία από το Λουξεμβούργο θα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες, απηχώντας μια απόφαση που είχε λάβει νωρίτερα σήμερα η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Σκωτίας.

"Στοιχεία του Κοινού Κέντρου Βιοασφάλειας και Δημόσιας Υγείας δείχνουν σημαντική αλλαγή και στο επίπεδο και στον ρυθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στο Λουξεμβούργο”, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών. Οι νέοι κανόνες εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα και έχουν τεθεί σε ισχύ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.   

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018