Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Προειδοποίηση Τζόνσον: Υπάρχουν ενδείξεις δεύτερου κύματος κορονοϊού στην Ευρώπη
pame boreio aigaio

Προειδοποίηση Τζόνσον: Υπάρχουν ενδείξεις δεύτερου κύματος κορονοϊού στην Ευρώπη
29.07.2020 | 09:06

Προειδοποίηση Τζόνσον: Υπάρχουν ενδείξεις δεύτερου κύματος κορονοϊού στην Ευρώπη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, προειδοποίησε για ενδείξεις «δεύτερου κύματος» της COVID-19 στην Ευρώπη, προαναγγέλλοντας πως θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας στη Βρετανία, όμοια με την καραντίνα των 14 ημερών που επιβλήθηκε σε όσους επιστρέφουν από την Ισπανία

«Πρέπει να αναλάβουμε άμεση και αποφασιστική δράση όπου πιστεύουμε ότι αυξάνεται το ρίσκο» είπε και επεσήμανε τους φόβους του καθώς παρατηρεί «σε ορισμένα μέρη (σ.σ. της Ευρώπης) ενδείξεις ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας».

Ο Τζόνσον υπεραμύνθηκε της απόφασής του να επιβάλει την καραντίνα στους ταξιδιώτες στην Ισπανία, παρότι ο Ισπανός ομόλογός του, Πέδρο Σάντσεθ, τη χαρακτήρισε «σφάλμα».

Σε πολλά πρωτοσέλιδα εξακολουθεί να κυριαρχεί η απόφαση επιβολής καραντίνας δύο εβδομάδων για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ισπανία.

Η Daily Telegraph δημοσιεύει σχετικές δηλώσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Χίθροου , Τζον Χόλαντ Κέι. Αυτός προτρέπει την κυβέρνηση να επιτρέψει κατά την άφιξη στα αεροδρόμια να γίνεται ο ιατρικός έλεγχος για Covid-19, ώστε να βοηθηθεί ο τουρισμός. Αυτή την πρόταση υποστηρίζει και ο υπουργός Μεταφορών Γκράντ Σαπς , γράφει η Telegraph.

O Guardian σημειώνει ότι χρόνος της καραντίνας θα μπορούσε σύντομα να μειωθεί στο ήμισυ, με τα επιστημονικά μοντέλα να υποδηλώνουν ότι σχεδόν όλα τα εισαγόμενα κρούσματα Covid-19 θα μπορούσαν να εντοπιστούν εάν οι άνθρωποι είχαν την υποχρέωση να κάνουν την εξέταση για κορονοϊό μια εβδομάδα μετά την άφιξη τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η διαμάχη για την απόφαση της κυβέρνησης να εισαγάγει τους περιορισμούς τόσο ξαφνικά συνεχίζεται και στα άρθρα- γνώμης των εφημερίδων. Οι Times επαινούν τους υπουργούς για την ταχεία εφαρμογή των νέων κανόνων, μια κίνηση που γράφει η εφημερίδα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον χρόνο που χρειάσθηκε για να τεθεί η χώρα σε lockdown τον Μάρτιο.

Η Ίζαμπελ Χάρντμαν του Spectator επικεντρώνεται στον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η στροφή της κυβέρνησης αναφορικά με τις αφίξεις από το εξωτερικό στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Η αρθρογράφος εκτιμά ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης μπορεί να οδηγήσουν τους ανθρώπους να αποφεύγουν τον κίνδυνο και να να μη τολμούν να κάνουν πράγματα που είναι απαραίτητα για την επανεκκίνηση της παραπαίουσας βρετανική οικονομίας.

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018