Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Η τουρκική κυβέρνηση ανέβασε βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους για την κοινότητα Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη
pame boreio aigaio

Η τουρκική κυβέρνηση ανέβασε βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους για την κοινότητα Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη
29.07.2020 | 08:52

Η τουρκική κυβέρνηση ανέβασε βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους για την κοινότητα Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Ενα βίντεο διάρκειας πεντέμισι λεπτών, ανέβασε η διεύθυνση Επικοινωνίας της κυβέρνησης της Τουρκίας, για την ζωή των κοινοτήτων Ελλήνων, Εβραίων και Αρμενίων στην Κωνσταντινούπολη.

Το βίντεο αυτό που ανάρτησε στα σόσιαλ και το πρακτορείο Anadolu, έχει ως στόχο από πλευράς Τουρκίας, να αναδείξει το πως οι κοινότητες αυτές «ζουν αρμονικά με τους Τούρκους μουσουλμάνους στην Κωνσταντινούπολη», όπως αναφέρει η κυβέρνηση.

Μετά τις αντιδράσεις για την Αγία Σοφία και την ένταση στο Αιγαίο, η Τουρκία φαίνεται πως κάνει άλλη μία απόπειρα να αποκλιμακώσει την ένταση που έχει προκληθεί με την Αθήνα, παρουσιάζοντας αυτό το βίντεο.

Στο βίντεο μιλούν μία φοιτήτρια, που περιγράφει το πως κάνει συντροφιά με ανθρώπους άλλων θρησκειών, ενώ κάνει δηλώσεις και ο αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος, αρχειοφύλακας του ελληνικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου του Φενέρ, που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στα επτά χρόνια που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, νοιώθει «εξοικειωμένος με τον λαό, παρά τις διαφορές που έχουμε».

Δείτε το βίντεο, το οποίο έχει και ελληνικούς υπότιτλους:

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018